onsdag

indiantecken

Visste ni att O är visdomens cirkel och målades runt hästens öga för att ge ett skarpt seende och för att hästen skulle vara den som såg buffeln först.
Soltecknet är lyckans sol och försäkrade att himlen var blå. För det är ju orättvist mot den store Ande och buffeln att jaga under regnstorm.
Tecknen på hästarna var det kvinnorna som målade dit. Varje kvinna hade också en bönsymbol med hemlig innebörd som hon berättade om först när jaktlyckan varit god.

Återigen en sån där märklig dag då jag lär mig en massa konstiga saker. Har jag nytta av dom? Inte än iallafall.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Det är en stilla och tidig senhöstmorgon. Räven rundar det sista trädet och smiter under hagtråden in till russen med ambitionen att gena genom hagen och fram till gården för att se om det finns något ätbart.

Plöstligt lösgör sig ett av russen från flocken och räven hinner notera att den har en ryttare på sig innan den vänder för att fly hals över huvud.

Russ och ryttare kommer närmare och närmare och innan räven sluter sina ögon för sista gången så noterar den en rund ring runt hästens öga och Elin med krigsmålning och långa fjädrar i håret, vilt tjutandes...

elin sa...

tjohoo!!