onsdag

vildbrödet

Mitt vildjästa bröd blev inte så bra. Jag skötte inte om det som jag skulle och hade inte tålamodet att låta det jäsa riktigt färdigt, vilket ju var dumt. Läxan jag kan lära mig är att degen behöver ha det mycket varmare än den fick så att den får lite extra skjuts i jäsningen. Dessutom behöver jag skaffa mig en riktig köksvåg och inte det elände jag har nu som är nån gratisgrej från nån katalog. Jäskorgar ska också införskaffas.
Det luktade iallafall gott och brödskorpan blev både bra och snygg, så även smaken. Det var bara konsistensen på innandömet som blev alldeles för tung. Nya försök en annan dag, eftersom jag har rätt mycket vildjäst i kylen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ursäkta en okunnig - vad är vildjäst?

Nästankusin Erica sa...

....Och hur skall korgarna se ut?

elin sa...

camilla- egenhändigt framställd jäst i flytande form, ungefär samma metod som när man gör eget vin.
erica- inte så noga på utseendet, bara det inte är för långt mellan "spjälorna" så att mjölet inte fastnar.

Nästankusin Erica sa...

Ah!!! Degen skall alltså gäsa i korgen så det bildas fint mönster!!! OK, jag håller ögonen öppna efter billiga bra objekt!!! :-)

Anonym sa...

precis