lördag

Råttan på repet, ungefär


Skott är käääär! Han piper, trampar runt och ylar. Han kan inte vara stilla en sekund. Eftersom hans kärlek Tikken bara bemöter honom med att visar hörntänderna och gör aggressiva utfall är han extra olycklig. Hon har nämligen en annan för sina ögon.


-Elvis, Elvis, Elvis springer hon runt och suckar med överläppen fånigt upplyft till ett grin. Lyssnar han inte på hennes kärlighet så biter hon honom i benen.


-Grrr! Äckligt, morrar Elvis och springer åt andra hållet så fort han kan.


I ren desperation riktar den kärlekskranke Skott uppmärksamheten mot en liten rödrandig skönhet som också bor i huset. Skott plattar till honom och håller fast med en tass, tvättar öronen, huvudet, ja hela katten för att sen liksom försöka fluffa upp honom igen. Han krafsar på honom med båda tassarna och försöker bulla upp honom med nosen från det platta troféskinn Piff&puff blivit.


Kan jag säga att Piff&puff inte uppskattar behandlingen. Det går till en viss gräns ungefär strax innan uppfluffandet börjar så placerar han en vässad klo där den kommer åt, vanligtvis någonstans runt Skotts nos. Skott ylar och släpper katten som förnärmat smyger sig iväg för att fixa frisyren igen.


Tikken svansar fortfarande runt och suckar efter Elvis och har därmed missat all dramatik som hennes absoluta favoritkompis blivit utsatt för. Piff&puff blänger surt på henne från stolen han räddat sig upp på, slår lite med svansen och begär å det bestämdaste att få lämna huset omgående tills hon kommit till sans igen.

Innan han når dörren har Skott plattat till honom igen och det hela börjar om.....


2 kommentarer:

Gudrun sa...

Vilken historia!
Grattis till nya köksfönstret, hihi! Jag vill se mer.........
Kramisar/Moss

karin sa...

Vilken rolig bild du ger oss !!
Här skrattar både pa och jag högt och ljudligt åt dina husdjur. Och vi beundrar din skriv- och berättarkonst.
Ha en god dag.