lördag

Höjda(r)frukost

En kulen morgon för länge sen när jag var liten bjöd Jerker oss sjusovare på en god frukostmacka. Vi var i Höjda och firade påsk. Han kombinerade ost, tomat, majonäs och tacokrydda på en macka.
Ibland kommer jag ihåg "receptet" och lyxar till en lördagsfrukost just med detta och minns samtidigt hur roligt vi hade det där i Höjda under påskarna.

Jag minns morfar som spelade radio, sov på soffan, åkte skiboard och var enväldig domare i Höjdakuppen. Allt kortspelande där förloraren åkte på disken, mommas påskägg som innehöll brandgula nylonstrumpbysor till alla flickor och inte så mycket godis som vi hoppats på. Korv, rökt fläsk och pimpelfiske i finvädret. Skoteråkning och kälkvis med packning för att klara av en helg långt bortom ära och redighet. Den mindre smickrande frisyren som infann sig redan dag två och som sen kliade ofantligt innan vi var tillbaka i civilisationen igen. Fladdermössens krafsande i väggarna när värmen från kaminen spred sig i huset. Den branta trappen till sovloftet med familjesängar och sovsäckar. Jag minns hur roligt det var att vara där.

Just idag hamnade iallafall Jerkers Höjdapålägg på ett gott hembakt hjärteknäcke som jag fick i julklapp av mamma. Tacokryddan har bytts ut mot spiskummin som ju är grunden i tacosmaken och som jag tycker smakar bättre.

8 kommentarer:

Karolina Sundqvist sa...

Mmm, det där lät gott. Har ju varit i Höjda många gånger, men aldrig hört talas om denna skapelse, måste jag prova någon gång :)

Nästankusin Erica sa...

Höjda.... ja visst får man nostalgiska tankar men det är inte som förr, den tiden kommer tyvärr aldrig tillbaka....*suck*.... men underbart var det!!!



Är detta ngot för dig: http://vaggdekorer.paxlux.se/#home

Gudrun sa...

Du väcker många känslor med din påskhistoria. Höjda är något mycket speciellt, längtar dit.
Kram/Moss

karin sa...

Vilken rolig tidsepok du påminner mej om ! Det är kul att vara ilag med släkta !!!!
Dina värkben gör ont även i mej....
stackars dej, du skulle bott i Söderhavet.
kram

Nästankusin Erica sa...

http://www.tradera.com/Body-Shaper-PUSH-UP-efekt-Storlek-XXL-BH-85-90--auktion_105424182

Här är den vi tittade på hos Elisabeth.....

Torpet och vi. sa...

Ha ha ha, ja den där shapern... ful men bra =)
Du är ju nästan lika duktig som mig att uppdatera bloggen Elin ;)

camilla sa...

Elin, var är du? Är du sjuk eller är du bortrest? Det är fasligt tyst här inne... :)

Nästankusin Erica sa...

Känner du dig sugen att investera?
http://www.tradera.com/TEKANNA-MON-AMIE-RORSTRAND-MARIANNE-WESTMAN-auktion_105756700